Prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce oraz Prezes Polskiej Organizacji Turystycznej zapraszają na warsztat
Stół dobrych praktyk zrównoważonej gastronomii jest kontynuacją serii spotkań szkoleniowych organizowanych przez Gdańską Organizację Turystyczną. Tym razem porozmawiamy o zrównoważonej gastronomii (from farm to table), której przykładem może być zielona gwiazdka Michelin, będąca szansą dla polskich restauratorów.
Gościem specjalnym będzie szwedzki szef kuchni Jonas Lagerström – restauracja Etoile w Sztokholmie. Jest on posiadaczem zarówno jednej czerwonej jak i zielonej gwiazdki Michelin.
Wśród pozostałych gości panelu pojawią się także: Coffee Expert marki Nespresso oraz przedstawiciel Polskiej Organizacji Turystycznej. Moderatorem panelu będzie prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce Maciej Dobrzyniecki.
Panel odbędzie się dnia 28 czerwca 2024 roku, o godz. 13:00 w Olivia Star, 34 piętro, sala Sopot, al. Grunwaldzka 472 C w Gdańsku.
Po zakończeniu panelu około 14:30 zapraszamy gości na kawę Nespresso oraz poczęstunek.
WAŻNE! w warsztacie może wziąć udział tylko jedna osoba z restauracji. Zapraszamy szefów kuchni lub w zastępstwie właścicieli restauracji.
Gościem specjalnym będzie szwedzki szef kuchni Jonas Lagerström – restauracja Etoile w Sztokholmie. Jest on posiadaczem zarówno jednej czerwonej jak i zielonej gwiazdki Michelin.
Wśród pozostałych gości panelu pojawią się także: Coffee Expert marki Nespresso oraz przedstawiciel Polskiej Organizacji Turystycznej. Moderatorem panelu będzie prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce Maciej Dobrzyniecki.
Panel odbędzie się dnia 28 czerwca 2024 roku, o godz. 13:00 w Olivia Star, 34 piętro, sala Sopot, al. Grunwaldzka 472 C w Gdańsku.
Po zakończeniu panelu około 14:30 zapraszamy gości na kawę Nespresso oraz poczęstunek.
WAŻNE! w warsztacie może wziąć udział tylko jedna osoba z restauracji. Zapraszamy szefów kuchni lub w zastępstwie właścicieli restauracji.
Dyskusję poprowadzi Maciej Dobrzyniecki a jego gościem będzie Jonas Lagerström

Maciej Dobrzyniecki
prezydent Akademii Gastronomicznej w Polsce

Jonas Lagerström
szef kuchni restauracji Etoile w Sztokholmie
Organizatorzy

